İlk defa bir OSHO kitabı okudum ve beğendiğimi söyleyebilirim. Farklı konulara değinmiş ve kısa, öz şekilde aktarmak istediklerini okuyucuya lafı uzatmadan, sıkmadan verebilmiş, bu bakımdan etkileyiciydi.
Kendi ülkesinin de içinde bulunduğu dünya ülkelerinin ve insanların soru ve sorunlarına farklı ve özet bir bakış açısı sunan bir kitap olmuş. İnsanların sufilik, benlik, adalet, mutluluk, siyaset, modern yaşamın genel sorunlarına kısa kısa ve genelde bunlara okuyucularının sorduğu sorular üzerinden cevap vermeye çalıştığı için de faydalı bir kitap olmuş diyebilirim.
Kitapta altını çizdiğim bazı cümleler ise şöyleydi;
“Dünyada sadece iki çeşit insan vardır; çoğunluk kendini icat ederken, çok küçük bir azınlık ise kendini keşfedenlerden oluşur.”
“Özünün en derinlerinde tamamen tek başınasın. Kimse senin kendi başınalığının mabedine adım atmadı, asla atamaz da. Aşıklar bile birbirlerinin özlerine nüfuz edemez.”
“Gerçek sevgide hiçbir ilişki yoktur çünkü ilişkilendirilecek iki insan yoktur ortada.”
“Mutluluk arzulanamaz. Mutluluğu arzulamak mümkün değildir çünkü arzu mutsuzluk yaratır. Mutluluk yalnızca, arzu sürecini anladığında, - bütün arzunun mutsuzlukla son bulduğunu – tekrar tekrar gördüğünde gerçekleşir. Bunu gördüğünde arzulama kaybolur. Ve tam da o anda, hemen, aniden her şey mutluluk oluverir.”