20 Ağustos, 2011

Tanrılar Okulu

Bir kitapta hayatın anlamının bulunabileceğine inanmak saçma olmakla beraber, buna en çok yaklaşabileceğimiz kitap hangisidir diye sorulsa Tanrılar Okulu’dur derim.



Kitabın yazarı Stefano D'Anna european school of economics’in kurucusu. Hayata bakışınızı yeniden ele almanızı sağlayacak bu kitap, okuyucunun karşısına “dreamer” gibi bir karakter ile çıkıyor. Karakterin hayata karşı duruşu, gündelik olayları yorumlayışı ve verdiği mesajlar düşünüldüğünde kesinlikle bir den fazla okunmayı ve bir başucu kitabı olmayı hak ediyor.
“Varoluş içinde bulunduğun durumu meydana seren en korkunç maskesini takıp, sen her nerdeysen oradan seni çıkarmaya gelir. Korktuğun şey nedir? Yoksullaşmak mı? Terk edilmek mi? Sağlığını, evini veya işini yitirmek mi? İşte varoluşun seni korkutmak için takınacağı maske odur.”
“Hep aynı olaylarla karşılaşıyorsun, çünkü sen de hiçbir şey değişmiyor. Like attracts like. Benzer benzeri çeker. Cenneti yaşayan cennete, cehennemi yaşayan cehenneme doğru yol alır.”
Dreamer’ın da öğütlediği gibi; görüş açımızı genişletmeye ihtiyacımız var, ancak bu şekilde hayatla başa çıkabilmek, başımıza gelen “iyi” ve “kötü” olayları değerli malzemeler olarak görebilmek ve huzura kavuşmak mümkün olacaktır.


KitapYurdu
Kitapzen